Altijd het laatste kenteken als eerste online

4.55 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (10 Stemmen)

rdwWil je een auto kopen dan is het verstandig om eerst het een en het ander te lezen en je te laten informeren bij de rijksdienst voor wegverkeer. Ben je van plan om een tweedehands auto te kopen dan wil je wel zeker weten of je een eerlijke auto koopt wanneer je eerst bij de rijksdienst voor wegverkeer informatie opvraagt over de desbetreffende auto dan ben je al een stuk zekerder van je zaak. Ook is het zo, dat wanneer je een auto aanschaft bij een garage die is aangesloten bij de rijksdienst voor wegverkeer de kans dat je een gestolen of omgekatte auto koopt een stuk kleiner is. Als later blijkt dat het toch zo is dan zul je als koper meer beschermd zijn. Ben je van plan om je auto een tijdje niet te gebruiken dan ben je nog wel verplicht om de verzekering en de belasting te betalen als je dat niet wilt dan is er de mogelijkheid om deze beide stop te zetten, wat men schorsen noemt. Hiervoor moet je dan wel naar de rijksdienst voor wegverkeer. Bij de rijksdienst voor wegverkeer kun je op verschillende manieren de auto laten schorsen bijvoorbeeld online via de website of bij het PostNL postkantoor.

Wanneer je een ongeluk hebt gehad en je hebt zoveel schade dat de politie je kenteken in beslag neemt dan wordt dit bij de rijksdienst voor wegverkeer geregistreerd en is het kenteken ongeldig. Je ontvangt hier altijd een brief over van de rijksdienst voor wegverkeer. Als je weer een nieuw kenteken wilt ontvangen dan moet je eerst het voertuig laten repareren en laten keuren bij de rijksdienst voor wegverkeer eerder mag het voertuig niet op de weg. Je kunt het voertuig waarmee je rijdt ook laten keuren bij de rijksdienst voor wegverkeer.

Reacties   

0 #3 Tuinman 07-01-2020 07:13
Artikel 72 van de Wegenverkeerswet 1994 ). Het voertuig mag tot maximaal twee maanden na het verlopen van de APK-vervaldatum op de openbare weg stilstaan, zonder dat de RDW een registercontrole uitvoert. Na deze periode moet het voertuig APK-goedgekeurd zijn of moet de geldigheid van het kenteken geschorst zijn. In het laatste geval mag het voertuig niet op de openbare weg staan. Wilt u uw voertuig weer APK laten keuren dan mag u wel voor de keuring naar het APK-keuringsstation toe rijden. U moet wel de kortste route volgen. Het is verstandig om uw verzekeringsmaatschappij dan ook in te lichten.
Citeer
+1 #2 Daan 07-11-2016 03:56
Handige informatie, bedankt
Citeer
-1 #1 kelly 20-01-2016 07:48
hallo
IK heb een vraag
IK heb mijn geleend aan mijn ex vriend voor zijn auto een we zijn nu uit elkaar en ik wil niet meer die auto in naam hebben en hij doe ook nix
Wat kan ik doen

Met vriedenlijk groeten,

K. Hurtado
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Deze website maakt gebruik van cookies bekijk ons cookiebeleid